neljapäev, 17. september 2009

Die Scheune brannte lichterloh!

Ehk siis "heinaküün põles heleda leegiga". Võiks öelda, et ega ma keelekursusel päris seda ei ole õppinud, mida ootasin. Lootsin, et saan oma grammatika algtõdedele täiendust, aga nii vähe, kui me selliste ülesannetega üldse tegeleme, on need viimastel kordadel olnud nt pigem erinevaid lauseliike käsitlevad. Ja üldse koosneb meie kursus suures osas erinevate osavõtvate maade ettekannetel teemal: Minu kodumaa, Eesti vm on kõige ilusam maakeral. Täna nt kuulasime praktiliselt 3 tundi Hiinateemalist ettekannet, kuigi tegelik ettekande aeg on 45 min! Ütleme nii, et Hiina poisile meeldib rääkida. Tegelikult oli ikka huvitav ka, ja hariv. Ma loodan, et kui lõpuks meie kord tuleb, siis ma ka sellega hakkama saan.
Ja siis me laulame tundides:) Mina, kui 'see koorilaulja' jään eriti ette, nt pidin viimane kord õpetaja teisele häälele üksi sopranit peale kiiksuma. Piinlik, ma nagu rohkem see madalam hääl või nii...

Ahjaa, ma sain lõpuks interneti ka! Käisin oma ühika itimehe käest uurimas, et miks ma netti ei saa ja tuli välja, et ma olin mingi vale arvuti koodi neile saatnud. See itimees aga tundus küll üks parajalt veider tüüp olevat. Igatahes, see pilt, mis avanes, kui ta minu koputuse peale oma toa ukse lahti tegi, oli rohkem midagi lao, kui elamiskõlbuliku toa sarnast! Kardinad olid ees, laud keset tuba ja seal otsas kuhjade viisi raamatuid ja muud träni, ning see 'lõhn', mis sealt toast välja immitses polnud ka just kõige meeldivam. Vähemalt sain oma neti kätte.

Teisipäeval käisin aga türklastega nende kaasavõetud türgi kohvi joomas. Tegelikult ongi mul sõpsideks peamiselt türklased, nagu ka keegi ennustas:D Kuigi need olid küll tüdrukud, mitte tumedad lõunamaa mehed. Jõime kohvi sõime kooki ja siis nad ennustasid kohvipaksu pealt tulevikku:D Tuleb välja, et "mul on elus palu teid minna" ja mul on kas jälitaja või lihtsalt imetleja, kes tahab mulle halba või hoopis imetleb mind. Nii et võta nüüd kinni kas siis hea või halb ikkagi! Ja ma õppisin ka ennustamise ära; tuleb lihtsalt öelda, et mingi asi juhtub: "maybe in 2 days, 2 weeks or maybe in 2 months" saite pihta, eks?:D Nüüd tulen koju ja hakkan kõigile kohvipaksu pealt ennustama. Ja kui lindu näed, siis see tähendab head.

Nii, nüüd aga kõige põnevam osa: ma käisin eile rulluiskudega sõitmas ja jäin ellu! Ma isegi ei julenud sellest enne kirjutama hakata, kui tervete kontide ja muud moodi puutumata tervisekindlustusega sealt tagasi tulnud olen. Nimelt ütlesid tšehhid üleeile, et homme läheme rulluiskudega sõitma. Ma mõtlesin, et niisama tiirutame kambakesi kuskil ringi aga varsti tuli välja, et see on selline suur läbi linna sõitmise üritus, kus politsei hoiab teed autodele kinni ja mille distants on 20 km! Khmmm. Ma siis üritasin. Üpris alguses loobusid mõned meie omad kohe ära ja prantslasele, kes neid ootama jäi ütlesid korraldajad pärast seda, kui ta tunnistas, et ta eriti sõitnud pole, põhimõtteliselt viisakalt, et tõmba uttu, sa oled liiga aeglane. Ja see sõit o l i väga kiire. Mis siin ikka salata, ma oli päris pikalt viimane, aga pidurite kasutamise oskuse puudumise tõttu jõudsin mäest alla sõites jälle ettepoole:D Õnneks ma disklaffi ei saanud, vb selle pärast et ei hakanud neile ütlema, et ma põhimõtteliselt esimest korda sõidan, ja sain pool distantsi ikkagi läbitud.
Pärast käisn ka lõpuks esimesel õigel tudengite peol. Kohas nimega Studentenkeller, mida võiks veidi Zavoodiga võrrelda. Peo nimeks "Frisch Fleisch Party" ehk karmis tõlkes "värske liha pidu". Lisaks veidike veidrale lihaturu viitele oli minu jaoks veel üks uudne asi, nimelt eksisteerib seal klaasi pant. Ehk siis igal joogiklaasil on 1,5 euri pant, mille sa tagasi saad, kui klaasi ära viid. Muidu aga on üliodav koht;)Mmm. Ja ma sain ühe türklasest sõbra sealt ka veel:D





.

1 kommentaar:

  1. :) türklased:D hästi paned rexu! Ja kes sulle seal rulluisud andis? Ise võtsid kõik kaasa?

    VastaKustuta