esmaspäev, 21. september 2009

Eha, olgu mu kohver kui põhjatu tahes, ei mahtunud rulluisud mu luksuslike disainerriiete kõrvale kuidagi ära. Laenasin need hoopis kohalikust väga täis 'grafeeritud' spordihoonest. Ja türklased on ülitoredad! Ma juba oskan türgi keeltki: Bir kadeh sarap alabilir miyim?
Kodune ülesanne kõigile: mida see lause tähendab?:P Ja ei mingit Google Translate'i! küsige ikka oma türgi MSN'i sõpradelt;) Üldse on mul varsti kõik võimalikud keeled siin selged, tšehhi keel juba tuleb ludinal. Ei hakka näiteid tooma...
Eha, see ka veel, et sinu õpetatud ungari keel on ka kasutuses olnud;)

Reedel käisime Dresdenis ekskursioonil. Ilus oli. Ostsin oma esimese isikliku dürümi ehk siis lavaši sisse keeratud döneri/kebabi sisu. Mmmmmaitsev!
(Praegu närin porgandit. Leidsime "Edekast" lõpuks normaalse hinnaga väiksema, kui 2 kilose kotitäie.)

Õhtul sai pidu. 3-s ühikas. Nagu ma juba varemgi kogenud olen, käis Saksamaale kohaselt ka politsei korra külas. Olime rõdul liiga 'lärmakad' (tegelikult mitte). Aga nii see asi käib, ja kell polnud üksteistki veel. Õppisin salsat ja uusi inimesi tundma ning oli niisama väga tore;)
Järgmisel päeval kutsus mu student buddy mind üllatuslikult enda juurde grillima. Nägin teda teist korda. Pugisin kõhu head salatit ja grillkotletti täis ja sõin neegrimusisid. Mis tõstatas ka arutelu, kas nii on ikka poliitiliselt korrektne öelda. Vist mitte.
Aga siis pidin ma lahkuma, sest mul oli võimalus veel ainult 1,5h magada......ja siis München. Jah, mina, kui õllet vähesalliv isend käisin Oktoberfestil. Öösel kell pool 3 üles ja vutt vutt rongile. Peale järgnevat rohkem kui 6 tundi 'mõnusaid' rongiistmeid jõudsime pärale. Tänaval oli mürtuv rongkäik ning ees ootasid suur lõbustuspark, kus rohkelt rahvalikes riietes inimesi (das Dirndl) ja liitriseid õllesid (die Maß). Telkidesse me istuma ei saanudki, vägisi oli tunne, et keegi ei taha meid sinna, sest tegelikult oli nt pool hiidtelgist tühi aga kõik kohad 'reserveeritud'. Mis mõttes nagu!? Olime siis väljas, meie kamp sai oma 5 eurosed õlled ja bratwurstid ka sealt kätte. Plaanisime seal viibida u 1-1,5h, et ülimalt piiratud aja kiuste linna ka näha, aga kuna inimesed kadusid ära jne läks kauem ja me saame enamikku Münchenit järgmine kord näha. Vahet pole, üliäge reis oli ikkagi:D Veel 6h rongis meeldivas seltskonnas ja koju ma jõudsingi. Käidud, nähtud, tehtud:P
(Lisaks tuli Schönes Wochenende piletiga 12h rongisõitu palju odavam kui nt Tartust Jõhvi ja tagasi sõitmine).
Me like!

Täna oli stadtrallye, kus pidime gruppidesse jagatult linna tundmise ülesandeid jagama. Me võitsime:D veits cheatisime mitteteadlikult, kui ülesandeid omavahel jagasime, aga ma usun, et teised tegid ka nii....kui mitte, siis jõudsid nad küll väga kiiresti kohale. Või tundus mulle ainult nii, kuna meie grupi juhiks oli üks ülimalt aeglane student buddy.


Dresden:







Oktoberfest: (Lederhosenites meestega tegin ka pilti, aga neid pole veel kätte saanud)







.

3 kommentaari:

  1. Redžiina, sinusugune daam peaks ikka küsima hoopis: Ben bira bir kutu alabilir miyim? Ja ära imesta, kust ma seda tean (ei-ei mingit translatorit):D Lihtsalt, kosmopoliit nagu ma olen:)
    Teiseks - nagu mismõttes sa käisid oktooberfestil ilma minuta?
    Kolmandaks - sa peaksid enda pool hoopis räige peo tegema. Mine poodi ja küsi seda, mida ma enne sulle türgi keeles kirjutasin, jäta uks lahti, peksa räige tümm põhja ja ava esimene jook - küll sa siis näed, kuidas porikärbsed kohale lendavad:P Räägin enda kogemustest, usalda mind.
    Aga nagu küsimus, et kas sa seal ainult puhkad ja jood või käid ikka koolis ka? Või mida sa sinna tegema läksid - türgi mehi leiab ju msnistki, nagu sa enne mainisid, ei ole vaja siis 1000 km maha sõita:D
    Tervita siis kõiki Hakan Sükureid seal!

    VastaKustuta
  2. Mina kasutasin nüüd sinu lause tõlkimiseks küll igaks juhuks translatorit, mitte oma türgi sõprade abi. Kes teab, mida sinusugune kosmopoliit veel kuulnud on:D Ja oktooberfest kestab 4 oktoobrini, nii et sul veel aega;)
    Ma enamvähem puhkan jah praegu, põhimõtteliselt u 3 nädalat veel, kuigi semester hakkab 1 okt aga enamus tundidest pidid kuskil 12 paiku või veel hiljem hakkama. Keelekursusel käin veel 2 päeva, aga seal me peamiselt kuulame ja räägime oma maadest. Neljapäevale pean Eesti kohta esitluse tegema. Tervitan!

    VastaKustuta
  3. Kuule Regina, sa pead iga päev blogima ja kui tahad Inno ja Irja Tähismaa suuruseks staariks saada, siis pead mitu korda päevas lausa blogima, sest muidu mul ju hakkab igav (nähh ja endal on internet nüüd ju toas veel)!!!

    VastaKustuta