reede, 25. september 2009

Ma ei saa ju iga päev kirjutada, siis kaoks põnevus täitsa ära:)
Eks ma üritan järelkokkuvõtte teha.
Teisipäeval kutsus mu buddy - Karoline on ta nimi muide - mind oma Leeduteemalist esitlust kuulama. Ta oli ise Erasmusega seal. Üritus toimus naistekeskuses (?!), mul pole tegelikult aimu, mis see endast täpsemalt kujutab, on see nagu noortekeskus aga naistele? Välimuse järgi oli seda nägu küll. No ja seal siis oli Leedu teemaline päev: Leedu fotograafide näitus, Karoline ettekanne, külm peedisupp, must leib, kirju koer ja Migle kommid. Veider oli kuulata Laulvast revolutsioonist Leedus, midagi seal oli küll aga ma seda ikka rohkem "meie omaks" pidanud. Võib olla ma olen lihtsalt naaberlikult kade. Huvitav oli ka kuulata, kuidas sakslased Balti riikide üle arutlesid. Üks naine, kellega pärast rääkisin, oli augustis Eestis käinud ja talle väga meeldis:) andis mulle isegi oma visiitkaardi, et kui mul koduigatsus tuleb siis ta näitab mulle oma Eesti pilte. Alguses ma ei olnud sellel üritusel olemisest just eriti vaimustuses, aga kokkuvõttes kujunes ülimalt meedlivaks:)

Kolmapäeval mõtlesime, et tahaks kuhugi linna peale välja ka minna. Esperanto oli koha nimi. Oma ürituste teatmikust lugesime ekslikult välja, et seal on elav muusika, tegelikult ei olnud seal ei elavat muusikat ega ka eriti muud rahvast. Ja üldse oli meil alguses vale aadress nii et käisime enne teisel pool linna. Edasi suundusime Studentenkellerisse, kuna seal ka kedagi ei olnud, siis lõpuks maandusime Mensa (eestikeeli ülikooli söökla) ees, kus toimus keelekursuse väike kokteiliõhtu.
Järgmine hommik oli meil Jaanikaga vaja keelekursusel Eesti kohta ettekanne teha. Mul polnud oma osa veel hommikulgi päris valmis aga kokkuvõttes arvan, et saime päris hästi hakkama ja tegime Eestile head reklaami. Kuna üheks minu valdkonnaks oli kultuur, siis ma lasin neile muuhulgas Pärdi ja Tormise muusikat ning näitasin tantsupeo videot. Tšehhi poiss Tomaš K-le meeldis väga tanstupidu ja küsis üldse tervet presentatsiooni endale. Pärdi kohta küsiti ka.
Üldiselt jätsin ma eestlastest vb liialt laululembeste mulje aga samas laulupeod on ju tähtis osa Eestist.
Õhtul oli keelekursuse lõpu puhul ühe ühika kõrval grillpidu. Sõime bratwursti ja grilljuustu(!) ning lõpuks kolisime ühikasse sisse. "Mina olen tantsulõvi" - lause, mille ma oma türgi sõbrale õpetasin, iseloomustas minu eilset õhtut. Polegi kunagi nii tantsinud: džaiv, samba ja kõigsugu muu segu koos kallutustega siia sinna üles alla! Täielik tantsupidu.

Hommikul toimus ekskursioon Kassbergi mäe see asuvatess õllekeldritesse.
Aga täna läheme kluppi!




Mensa ees. Ja veel mõned Oktoberfesti pildid.










,

2 kommentaari:

  1. ma ütleks, et su student buddyl on suht vaene nimi:D aga tore, siis on minu nimi sul ikka pidevalt peaaegu huulil:D shallallaaa, ma nii oatan juba, et saaks ka minna juba. gaaaash, see rutiin siin tapab. aga muidu tundub väga äge ja meie sillega ikka peame sind meeles:D saad sa aru, ma nägin matut ühes nimekirjas ja tuleb välja, et ta ongi usas. nebraskas. väga põnev.

    VastaKustuta
  2. Jep, sul on iga kell rikkam nimi;) Varsti peate mind siiatulekuga meeles pidama. Kui sa ükskord Hispaanias oled, siis pead mulle küll põrandale koha ära broneerima, sest sinna ma tulemata ei jäta! Aga kirjuta Matule ja küsi, mis ta teeb seal ja kuidas tal läheb, äkki toob sulle nänni ka;)

    VastaKustuta