teisipäev, 6. oktoober 2009

Tere!

Täna tahaksin ma teile rääkida.....mormoonidest! Jah, need tuttavad tegelased, kes meist paljude ustele ja õlale koputanud. Üritavad ka südametunnistusele koputada, aga see on teine teema:)

Igatahes, eelmistel nädalatel oli mul nendega kohe mitu veidrat kokkupuudet. Mingil päeval kuulsin ma koridorides ustele koputusi ja ühel hetkel jõudis saatuse koputus ka minu uksele:D Vastu vaatasid üks poiss ja kaks tüdrukut - sakslased. Rääkisid ikka sama juttu, et kas ma tahaksin nende raamatut ja kohtumisele tulla. Ütlesin, et ma arvan, et on parem, kui te oma raamatu kellelegi teisele kingite, sest ma ei kavatse seda nagunii lugeda. Ja siis see poiss ütles, et iga kord kui ta sellist vastust kuuleb arvab ta, et just see ongi tegelikult see õige inimene, kellele raamat kinkida. Tehing jäi siiski ära.
Eelmise neljapäeva hommikul kell 10 (mina magasin muidugi), helises mu toas uksekell-telefon. Võtsin unesegasena vastu ja mingi saksa tüdruk hakkas rääkima. Ütles, et ta rääkis minuga paar päeva tagasi ja rääkis ka mu naabriga ning nad tundsid mu pärast juba muret, sest polnud minust midagi kuulnud, või midagi sellist!!! Ma olin täitsa hämmingus: või, et tundsid muret, ja rääkisid naabriga, ei tea millisega?! Jaanika pole nendega küll rääkinud! Ei tea, kas valetamine ei lähegi sinna kuskile patu moodi kategooriasse...
Veidrad inimesed. Muidu, mingil hetkel, esimesel nädalal, kui ma polnud veel eriti sisse elanud ja üksildasena õhtustel linnatänavatel ringi tuiasin, tekitasid mormoonipoisid, kes minuga juttu tegid, isegi koduse tunde:D Samasugused valgetes särkides noormehed tulevad ju Tartuski koguaeg vastu ja räägivad sama juttu:D

Aga aitab mormoonidest:)
Laupäeval käisin ma Hamburgis. Jällegi üks põnev reis. Seekord nägime küll parajas koguses linna ja uue asjana Hamburgis käisin ka Reeperbahnil ära;) Veider, kuid samas meeldiv oli see, et 3.okt on Saksamaal püha ja kõik poed olid kinni ning seepärast linnatänavatel väga vähe rahvast, kes liikumist oleks takistanud:)Reisi tipphetk oli muidugi see, kui üks rong hilines ning me pidime öösel 5 tundi Leipzigi rongijaamas veetma. Ühe tunni jagu jaksasime ka linnas ringi käia, aga ülejäänud aja uinusime pinkidel. Hea, et McDonalds vähemalt lahti oli, ostsin sealt esimest korda peale eelmist suve ühe ülikalli burgeri taolise asja ja magasin sooja diivani peal 2 tundi, kuni tädi tuli ja hakkas vist vihjena juba laudade pealt asju ära korjama. Koju jõudsin kell 7 hommikul ja magasin õhtuni.
Eile algas ametlikult 'orientierungswoche', ehk midagi sissejuhatava nädala sarnast. Meile peeti üks ettekanne, pakuti võileiba ja kooki ning hiljem viidi raekoda vaatama.
Täna tegin ma inglise keele testi! Tegelikult on see mõeldud esimese semestri inimestele, et neid keelekursuste rühmadesse jagada. Ma nagunii nendesse ei lähe, aga mulle öeldi, et kui ma nt mingitki keele alast kursust võtta tahan, siis pean ka selle testi tegema. Ei tea veel, kas mul läheb seda üldse vaja, aga põhimõtteliselt ütles testi läbiviija, et nagunii mind kuhugi nt 3.semestri ainele ei lasta. Ma ei saa aru, miks ta mulle üldse ütles, et ma selle testi siis teeksin! Mõttetu. Segane jutt.
Õhtul sai kino. Otseses mõttes: käisin kinos mingit pransuse filmi vaatamas 'Bienvenue chez les Ch'tis' - sakslaste poolt pealeloetud muidugi.

Ja täna, nagu ka eile käisin ma läbi kõik suuremad poed ja 'drogeried', et leida sellist imeasja nagu riietele mõeldud antistaatiline sprei. Mida ei ole, seda ei ole! Saksamaa!







Meie reisidel EI SAA rongis rahulikult magada!







Mängisin juuksurit:



.

1 kommentaar:

  1. awww...nii nunnu..Uinud nagu uinuv kaunitar:).
    Mul koolis praegu raske, pean praktika päeviku valmis saama ja kt on ka. Lastekirjanduse õps ajas meid kõiki kettase, sest meil ei olnud sellist asja õppida nagu tema töös küsis. Meie kodune töö põhines enasmasti 1 kirjanikul pluss veel paari muinasjutu võrdlus aga ei mitte midagi põhjalikku veel järgmisest kirjanikust. Nii et palju õnne mulle, kellel arvatavasti ei läinud hästi, kuna ei loe niisama muinasjutte Perrault.
    Ma avastasin, et kui uus kuu tuleb siis ta ei pane mulle seda automaatselt ette.Nii, et sellepärast vahepeal külastasingi ja imestasin miks sa nii kaua ei kirjuta. Aga nüüd asi lahendatud:)

    VastaKustuta