kolmapäev, 9. detsember 2009

Tere!


Käisin neljapäeval sümfooniaorkestri kontserdil Mozartit kuulamas. Nägin kohaliku Stadthalle saali ära ja sain kinnitust asjaolule, et Chemnitz on tõesti inimeste keskmise vanuse järgi Saksamaa kõige vanem linn! No meil moodustavad ka tihti kontserdikülastajate põhiosa vanaemad ja vanaisad aga siin oli küll terve saal hallipäine.





Meil oli juba reedel jõulupidu! Veidi vara mu meelest ning veel imelikum on see, et eelmisel päeval oli veel European Studies'i ja Erasmuse pidu...
Kuna ma sain jõulupeost alles paar päeva varem teada, siis ei viitsinud enam jõulukinki ostma minna ja seega jõuluvanalt salmi või laulu eest kinki ei saanud. Aga ühe "rohlik'u" sain Tšehhi päkapiku käest ikkagi:




Laupäeval toimus ka salapärane jõuluekskursioon. Salapärane seeetõttu, et sihtpunkt oli saladus. Teadsin ainult, et läheme kuhugi Erzgebirgesse. Ja läksimegi.
Sõitsime veidi maad vana rongiga (peamine põnev osa selles sõidu juures oli lume nägemine!:D) ja käisime Saksimaa kõrgeima mäe - Fichtelberg'i (1214m) - otsas. NIIII KÜLM OLI!!! Selleks kohutavaks tuuleks, mis meid seal ees ootas polnud ma kuidagi ette valmistunud. Karupüksid jäid Eestisse ju:)








Hiljem pimedas, sõitsime läbi jõulutuledes väikeste külade ja linnade. Nimelt pidi Erzgebirges oma maja ja akende jõulutuledega valgustamine eriti suur traditsioon olema. See tulevat sellest, et kuna varem oli Erzgebirges põhitööks kaevandamine, ei näinud kaevurid tihti talvekuudel oma töögraafiku tõttu üldsegi päevavalgust ja seetõttu janunesid valguse järele.
Mitmed linnad isegi võistlevad omavahel selles, et kellel rohkem ja ilusamad tuled on. Mõnedel küladel tunduvad ka oma lemmikud jõulukaunistused olevat: nt olid ühes linnas akende peal eelistatult suured teravnurksed küünalde kolmnurgad, mõnes teises aga kaarekujulised:D Erzgebirge akna peale asetatavad küünlajalad (Schwibbogen)on Eesti tavapärastest väga erinevad: peamiselt on need puust ja rohkete nikerdustega:





Kuid neid võib leida ka rauast (nagu ka originaalsed Schwibbogenid). Ja hiilgesuuri kolakaid!:



Veel üheks tüüpiliseks jõulukaunistuseks, mida siin igas linnas näha saab, on püramiid:



Ekskursiooni lõpuks käisime ka Marienbergi nimelises linnas Weihnachtsmarktil ehk jõuluturul. Sõime Bratwursti ja olime rõõmsad:)

Üritasin ka tuledes majadest pilti teha aga ei tulnud eriti välja:D



Kahjuks pole ma veel Chemnitz'i Weihnachtsmarktile jõudnud. Olen sealt küll mitu korda mööda käinud aga korraliku külastuse võtan kindlasti oma lähiaja plaani.



Väikse pausi jõulumeeleollu tõi peale ekskursiooni toimunud Aafrika teemaline õhtu. Palju süüa:






....ja tantsu:






Esmaspäeval toimus Tšehhi õhtu raames küpsiste küpsetamine ja vana tšehhi Tuhkatriinu filmi vaatamine. Arvasin, et tehakse ikka piparkooke aga need olid rohkem šokolaadised kaeraküpsised kui piparkoogid. Ning kuigi poes müüakse piparkoogi taigent, tuli mul kange tahtmine proovida seda elus esimest korda ise teha. mmmmmmm

Eilsel Bulgaaria tudengite päeva üritusel sai jällegi ennast toidust täis pugitud ning tantsu vihutud - tantsu osas toimub Erasmuse fitness-programm täie hooga!



Ja ööl vastu eilset jättis jõuluvana meie "kingad-ukse-taga"-poolsele koridori osale väikese üllatuse. Mina õnneks sellesse ossa ei kuulu:D








Ja mis mõttes Tallinnas müügimaks kehtestatakse!? Mitte et mul eriti palju Tallinna poodidesse asja oleks, aga nüüd on siis veel vähem:S




.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar